Україна - на форумі ОБСЄ: Росія за тиждень втратила 3,3 тисячі солдатів та 137 одиниць бронетехніки

Україна - на форумі ОБСЄ: Росія за тиждень втратила 3,3 тисячі солдатів та 137 одиниць бронетехніки

Укрінформ
Протягом минулого тижня Сили оборони України завдали російським окупаційним військам значних втрат, знищивши 3300 військовослужбовців, 44 танки, 93 бойові броньовані машини та 248 артилерійських установок і реактивних систем залпового вогню.

Як передає власний кореспондент Укрінформ, про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Данило Кубай під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Збройні сили України продовжують контрнаступальну операцію, ефективно руйнуючи російську військову машину та звільняючи нові території. Лише за останній тиждень Росія зазнала значних втрат: знищено понад 3300 військовослужбовців, 44 танки, 93 бойові броньовані машини, 248 артилерійських установок та реактивних систем залпового вогню", - сказав він.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 277 320 російських загарбників

Дипломат наголосив, що українські війська "рішуче налаштовані продовжувати звільнення всіх територій, окупованих Російською Федерацією з грубим порушенням міжнародного права, включаючи статут ООН та Гельсінський заключний акт". З цією метою вони активно проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

"Останні територіальні здобутки в районі села Вербове Запорізької області забезпечили нашим військам стратегічні переваги, які дозволили прорвати російську лінію оборони та ще більше розширити свій територіальний контроль", - повідомив Кубай.

У рамках контрнаступальної операції українські військові також продовжують завдавати ударів по російських командних пунктах, вузлах зв'язку та логістичних вузлах. Зокрема, український дипломат поінформував, що 22 вересня було завдано успішного удару по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі, у результаті чого було суттєво підірвано військовий потенціал цього формування, відповідального за численні жахливі напади на мирне населення.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

"Реакція місцевого населення в соціальних мережах на ці удари свідчить про сподівання мешканців Криму на швидке припинення окупації. Незважаючи на невпинні зусилля російської окупаційної адміністрації з придушення місцевого опору, реальний стан справ є очевидним: після майже десятиліття насильницької інтеграції з Російською Федерацією, переселення населення та політично вмотивованих переслідувань, жителі Криму продовжують прагнути до звільнення, зміцнюючи статус Криму як невід'ємної частини України", - зазначив член української місії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що попри те, що українські військові йдуть у наступ, втрати серед ЗСУ менші, ніж в російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-