Росія від початку війни втратила у боях 90 літаків - британська розвідка

Росія від початку війни втратила у боях 90 літаків - британська розвідка

Укрінформ
Повітряно-космічні сили РФ від початку повномасштабної війни проти України втратили у боях близько 90 літаків.

Про це повідомляє у соцмережі Х Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«З лютого 2022 року Повітряно-космічні сили Росії (ПКС) втратили у боях приблизно 90 літаків. Також польоти на деяких типах бойових літаків відбуваються набагато інтенсивніше, ніж у мирний час», - ідеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що всі літаки мають прогнозований термін служби в годинах польоту, тож через додаткове навантаження термін служби багатьох російських літаків скорочується набагато швидше.

Читайте також: Є просування Сил оборони на Донецькому напрямку - Зеленський

При цьому потреба у додатковому обслуговуванні літальних апаратів ускладнюється дефіцитом запасних частин через дедалі більший попит та міжнародні санкції, констатують у британській розвідці.

За її даними, РФ зберігає можливість збільшувати кількість бойових вильотів над окупованою територією України. «Однак оскільки війна триває набагато довше, ніж від початку планувало міністерство оборони РФ, зношування літаків, ймовірно, знизить термін життя тактичної авіації ПКС», - вважають у Міноборони Британії.

Читайте також: Росія кинула на фронт нову армію - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських ЗМІ, попри міжнародні санкції з березня 2022 року до березня 2023-го в Росію завезли оригінальних запчастин для літаків Boeing і Airbus не менш ніж на 18 млрд рублів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-