Росія кинула на фронт нову армію - британська розвідка

Росія кинула на фронт нову армію - британська розвідка

Укрінформ
Із середини вересня 2023 року Росія, швидше за все, вперше кинула на фронт елементи своєї нової 25-ї загальновійськової армії. Формування почало рух в Україну з кінця серпня.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні йдеться, що підрозділи двох із 25 маневрених компонентів 25-ї загальновійськової армії – 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади – воюють на фронті в секторі на захід від Сєвєродонецька та Кремінної, вздовж кордону між Донецькою та Луганською областями.

Експерти розвідки зазначають, що з початку вторгнення в Україну Росія лише зрідка зберігала вільне угруповання чисельності армії, яке потенційно могло б стати основою для нового великого наступального удару.

«З огляду на те, що 25-та загальновійськова армія, вочевидь, розгортаються по частинах для зміцнення занадто розтягнутої лінії, новий узгоджений наступ Росії найближчими тижнями є малоймовірним», – йдеться у звіті Міноборони Британії.

Читайте також: Це та сама «срібна куля»: ексрадник Залужного каже, що ATACMS будуть в Україні найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що останніми тижнями російський Чорноморський флот (ЧФ) зазнав масштабних атак, кульмінацією яких стали удари по штабу в Севастополі 20 і 22 вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-