ООН підтвердила загибель 9701 цивільного в Україні від початку повномасштабної війни

ООН підтвердила загибель 9701 цивільного в Україні від початку повномасштабної війни

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинула щонайменше 9 701 цивільна людина, поранені 17 748 цивільних осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомило управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"З 24 лютого 2022 року, коли почалася широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації, до 24 вересня 2023 року УВКПЛ зафіксувало 27 449 втрат серед цивільного населення України: 9 701 загиблий та 17 748 поранених", - йдеться у повідомленні.

УВКПЛ ООН вважає, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, а також багато повідомлень з місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільних осіб, усе ще потребують підтвердження.

Зокрема потребують уточнення та підтвердження дані з Маріуполя Донецької області, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька Луганської області, де було зафіксовано численні випадки загибелі та поранення цивільних осіб.

Згідно з підтвердженими даними ООН, серед загиблих - 4 521 чоловік, 2 707 жінок, 289 хлопчиків та 237 дівчаток, а стать 29 дітей та 1 918 дорослих поки що не вдалося встановити.

Серед поранених - 522 хлопчики та 379 дівчаток, а також 285 дітей, про стать яких поки що невідомо.

Читайте також: Росіяни використовують оселі цивільних на ТОТ як вогневі позиції - Генштаб

Найбільш смертоносним місяцем для цивільних осіб в ООН називають березень 2022 року - йдеться про щонайменше 4 154 загиблих.

Як повідомлялося, у березні минулого року президент Ради ООН з прав людини Федеріко Вільєгас оголосив про створення комісії для розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення РФ в Україну.

Комісія складається з трьох осіб - Еріка Мьосе з Норвегії (голова), Врінди Гровер з Індії та Пабло де Грейффа з Колумбії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-