Росіяни використовують оселі цивільних на ТОТ як вогневі позиції - Генштаб

Росіяни використовують оселі цивільних на ТОТ як вогневі позиції - Генштаб

Укрінформ
Росіяни на тимчасово окупованих територіях використовують приватні подвір’я місцевих мешканців як вогневі позиції для розміщення військової техніки та особового складу.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, росіяни цинічно продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права та примусово проживають разом із цивільними мешканцями у їхніх будинках із метою використання їх як живого щита.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

«Так, у населеному пункті Нове Запорізької області російські війська використовують приватні подвір’я місцевих мешканців як вогневі позиції для розміщення військової техніки та особового складу», - сказав він.

Окремо речник Генштабу поінформував, що встановлено, що у 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ північного флоту РФ, яка бере участь у бойових діях між Бахмутом та Соледаром, є високі бойові втрати особового складу - як санітарні, так і безповоротні.

«Так, у місті Первомайськ Луганської області, у центральній міській лікарні, облаштовано військовий шпиталь, у якому на лікуванні знаходиться понад 200 військовослужбовців російських військ. Переважна більшість з них – з цієї військової частини», - заявив Ковальчук.

Читайте також: На Таврійському напрямку ЗСУ знищили майже 60 загарбників та 38 одиниць техніки

За його даними, особовий склад цієї бригади має низький рівень морально-психологічного стану і у нього відсутня мотивація щодо подальшого ведення бойових дій.

Як повідомлялося, 8 серпня у Генштабі заявили, що росіяни шантажують українців на окупованих територіях пенсією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-