Розвідка Британії оцінила стан Чорноморського флоту РФ після масштабних атак

Розвідка Британії оцінила стан Чорноморського флоту РФ після масштабних атак

Укрінформ
Останніми тижнями російський Чорноморський флот (ЧФ) зазнав масштабних атак, кульмінацією яких стали удари по штабу в Севастополі 20 і 22 вересня 2023 року.

Ці атаки були більш руйнівними та скоординованими, аніж інші у війні Росії проти України.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Фізичне пошкодження ЧФ майже напевно серйозне, але локалізоване. Флот майже напевно залишається здатним виконувати свої основні воєнні місії, пов’язані з нанесенням ударів крилатими ракетами та патрулюванням безпеки», – йдеться у зведенні.

Водночас експерти британського Міноборони зазначили, що здатність російського ЧФ продовжувати більше широке регіональне патрулювання безпеки та здійснювати фактичну блокаду українських портів буде зменшена.

Читайте також: Мешканці Криму скаржаться на відсутність доступу до укриттів та погану чутність сирени

«Він також, ймовірно, має погіршену здатність захищати свої активи в порту та проводити планове технічне обслуговування», – вважають британські аналітики.

У звіті розвідки йдеться про те, що поточний динамічний, глибокий ударний бій у Чорному морі, ймовірно, змусить Росію стати в оборонну позицію, демонструючи, що українська армія може підірвати символічну та стратегічну потужність Кремля з його «портом з теплою водою в окупованому Севастополі».

Читайте також: Командувач Чорноморського флоту РФ і 33 офіцери загинули від удару по штабу - ССО

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що упродовж останнього тижня російські війська докладали зусиль для проведення локальних контратак проти українських сил, які наступають, як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках, втім повернути звільнені ЗСУ території загарбникам не вдається.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-