Російська ППО не може впоратися із крилатими ракетами західного виробництва - Ігнат

Російська ППО не може впоратися із крилатими ракетами західного виробництва - Ігнат

Укрінформ
Протиповітряна оборона росіян не може впоратися із крилатими ракетами західного виробництва.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Те озброєння, якого ми дуже очікували, у нас є. Це крилаті ракети. Противник не може збивати ці ракети попри те, що у них є супер там ППО, яка не має аналогів. Імовірно, якась кількість, може, і збивається. Але, як ми бачимо за результатами, ракети долітають, і Крим, який потужно нашпигований засобами ППО, не може впоратися із крилатими ракетами західного виробництва», - сказав він.

За його словами, саме тому Україна очікує більше таких ракет із Заходу – саме німецьких, французьких, британських. «І американські ATACMS - це вже балістичні ракети – допоможуть нам суттєво змінити ситуацію на фронті. А з появою західних літаків це вже буде зовсім інша історія», - зазначив Ігнат.

Окремо речник ПС ЗСУ поінформував, що очікувати ударів «Калібрів» можна з будь-якої точки Чорного моря.

«Калібр» летить доволі таки далеко, це понад 2 тисячі кілометрів. Тому зміна локації кораблів – це не панацея, потрібно розуміти, що ворог може завдавати і звідти», - пояснив він.

Ігнат заявив, що російські кораблі "за відомим напрямком відправляти потрібно" і це буде відбуватися.

Читайте також: Ігнат про обстріли півдня ракетами «Онікс»: Ворог застосовує все, що має у наявності

«Є новини, що і Німеччина передасть надводні дрони, і про те, що з’явиться інше озброєння. І краще за все - це наші «Нептуни», які можуть доволі ефективно це робити. І якщо ще з’являються «Гарпуни» на літаках F-16, то російським кораблям нічого буде взагалі робити у Чорному морі», - вважає речник Повітряних сил.

Відповідаючи на питання про F-16, він зазначив, що географія країн, які беруть участь у авіаційній коаліції, зростає, і, відповідно, в України збільшуються потужності і можливості щодо навчання пілотів, і не лише їх.

«Чимала група військових інженерів теж уже разом із пілотами паралельно навчається у цих різних країнах, які долучаються до авіаційної коаліції. Це - величезна кропітка робота, і вона має йти пришвидшеними темпами, бо інакшого виходу немає. Чим швидше з’явиться літак, тим швидше зміниться ситуація на фронті», - переконаний Ігнат.

Читайте також: Росія має багато систем ППО, але дрони долітають - Ігнат

За його словами, українські пілоти проходять ці навчання, як і планувалося, без затримки.

«США долучаються (до цього – ред.), і це - дуже серйозний крок, бо саме США є виробником F-16 і найкраща база знаходиться саме там. Якщо вони вже беруться за справу по навчанню нашого персоналу, то це буде дійсно серйозним кроком на шляху до F-16», - сказав речник.

Як повідомлялося, Ігнат заявив, що росіяни збільшують виробництво ударних БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-