Україна наблизиться до паритету в небі, щойно отримає F-16 - Данілов

Україна наблизиться до паритету в небі, щойно отримає F-16 - Данілов

Укрінформ
Україна наблизиться до паритету в небі, щойно отримає F-16.

Про це в коментарі Українському радіо заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"Сьогодні триває підготовка наших пілотів, і все більше країн долучається до проєкту F-16. Щойно вони з'являться в нашому небі, ми будемо мати принаймні хоча би натяки на паритет в небі. Наразі, на жаль, ми не можемо сказати, що ми маємо перевагу чи паритет. І це одна із проблем, чому просування сьогодні відбувається повільніше, ніж нам би хотілося", — зазначив Данілов.

Читайте також: Добровільна або примусова самоліквідація: Данілов назвав два варіанти майбутнього для ЧФ РФ

Водночас він наголосив, що контрнаступ продовжується, щодня Україна відбиває частину своєї території і врешті-решт повністю звільнить її від агресора.

Щодо підсумків "Рамштайну-15" секретар РНБО зауважив, що з кожним таким заходом Україна отримує все більше допомоги від західних партнерів. "Єдине питання — ми б хотіли, щоб це було якомога скоріше", - сказав він, додавши, що зброя потрібна постійно, адже це елементи, які періодично можуть виходити з ладу, які можуть закінчити свій ресурс використання тощо.

Водночас на думку Данілова, американські танки "Абрамс" значно посилять українську армію. "Вони будуть посиленням ударних спроможностей ЗСУ для досягнення цілей, які перед нами ставить Президент на ставці Верховного головнокомандувача", — підсумував він.

Читайте також: Данілов про ситуацію в Карабаху: РФ кидає своїх партнерів, не виконує свої зобов’язання

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня на базі ВПС США «Рамштайн» пройшла 15-та зустріч Контактної групи з питань оборони України. У ній взяли участь 54 держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-