РФ не проводить успішні наступальні операції через відсутність ротації та навчань – розвідка Британії

РФ не проводить успішні наступальні операції через відсутність ротації та навчань – розвідка Британії

Укрінформ
Відсутність ротації в армії РФ призводить до деморалізації її військ.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Сьогодні, 21 вересня 2023 року, виповнюється річниця оголошення президентом Росії Володимиром Путіним про «часткову мобілізацію» 2022 року, під час якої близько 300 000 російських резервістів були призвані служити (на війні – ред.) в Україні», - зазначається в повідомленні.

15 вересня голова Комітету з питань оборони Держдуми РФ, колишній генерал Андрій Картаполов повторив, що мобілізовані зобов’язані служити на час так званої спеціальної воєнної операції, і додав, що ротація особового складу із зони «СВО» під час служби неможлива.

«Відсутність регулярних ротацій підрозділів поза бойовим чергуванням, ймовірно, є одним із найважливіших факторів, що сприяють низькому моральному духу росіян, а також неспроможності російської армії провести навчання вищого рівня після вторгнення (в Україну – ред.). Відсутність такої підготовки, ймовірно, сприяє ускладненню у проведенні Росією успішних комплексних наступальних операцій», - заявили в Міноборони.

Читайте також: Британська розвідка назвала причину послаблення оборони РФ під Бахмутом

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 вересня 2023 року ліквідували близько 274 тисяч 470 російських агресорів, 490 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-