Росіяни пошкодили понад 3,4 тисячі українських закладів освіти, 353 зруйнували повністю

Росіяни пошкодили понад 3,4 тисячі українських закладів освіти, 353 зруйнували повністю

Укрінформ
В Україні внаслідок російської агресії пошкоджень зазнали понад 3,4 тис. закладів освіти, 353 повністю зруйновані.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ворог б'є по цивільній інфраструктурі, особливо по освітній, задля того, щоб стерти нашу націю. Більш як 3400 закладів освіти пошкоджено і 353 станом на сьогодні повністю зруйновані в Україні", - сказав Вітренко.

Читайте також: У Кривому Розі російська балістична ракета пошкодила дитсадок, школу і 30 будинків

За його словами, там, де це можливо, триває відбудова навчальних закладів. Зокрема, за допомогою партнерів, у тому числі іноземних приватних ініціатив, відновлено багато шкіл у Київській області, в інших регіонах.

Заступник міністра нагадав про завдання Президента забезпечити безпеку на території шкіл. Адже станом на травень 2022 року лише 15% закладів освіти в Україні мали найпростіші укриття.

"На сьогодні у 80% шкіл обладнані різного типу укриття, починаючи від найпростіших і закінчуючи протирадіаційними. Найкраща ситуація у закладах професійно-технічної освіти - там 96% закладів обладнано. Університети - близько 86% (мають укриття - ред.), коледжі, заклади фахової передвищої освіти - на 90%", - поінформував Вітренко.

Читайте також: В Україні розробили посібник із проєктування укриттів у дитсадках і школах

Він зауважив, що найскладніша ситуація у дитячих садочках, більшість яких не придатні для того, щоб облаштовувати там укриття.

Посадовець нагадав, що у 2023 році держава виділила субвенцію на облаштування та побудову укриттів у закладах освіти у сумі 1,5 млрд грн.

"В бюджеті на наступний рік ця субвенція також є. Сума збільшена саме на будівництво нових укриттів, які будуть іншого типу та захисної спроможності і місткості, для того, щоб якомога більше дітей мало змогу відвідувати школи у режимі очного навчання", - сказав заступник міністра.

Читайте також: На Херсонщині внаслідок обстрілу зруйнована школа

Як повідомлялося, Кабінет міністрів спрямував на реалізацію реформи «Нова українська школа» 473,3 млн грн.

Реформа «Нова українська школа» стартувала з початкової школи у 2018/2019 навчальному році.

У 2022 році через секвестр бюджету у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну реформа НУШ не була профінансована, також в бюджеті на 2023 рік не були закладені кошти на НУШ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-