Україна вже визволила понад 54% окупованої Росією території - Міллі

Україна вже визволила понад 54% окупованої Росією території - Міллі

Рамштайн
Укрінформ
Росія зробила найбільшу за всі часи стратегічну помилку, коли вдерлася до України, де вже зросли покоління вільних та незалежних людей, які не зупиняться, поки не відновлять свободу та незалежність своєї країни.

Про це сьогодні у німецькому Рамштайні на пресконференції за підсумками 15-го засідання Контактної групи з питань оборони України заявив Голова комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія зробила найбільшу стратегічну помилку з тих, які робила будь-коли. Вони вдерлися до країни, яка є вільною та незалежною, і ця країна не має наміру зупинятися до того, як буде вільною й незалежною знову. Україна досягає поступового та повільного успіху, кожного дня досягає прогресу, за підтримки міжнародних партнерів. Але ця боротьба ще не завершена. З наближенням зими земля стане вологою, потім прийдуть морози. Але, з розмов, які я мав, українці не мають наміру зупинятися навіть зимою. Вони володіють стратегічною ініціативою, і вони продовжуватимуть це, поки кінцева мета не буде досягнута», - сказав американський генерал.

Він нагадав, що українці є вільним и й незалежними з 1991 року, зросли покоління людей у «військовому» віці, які зараз воюють на лінії фронту, і не знають нічого, окрім вільної й суверенної України. Тож українці будуть воювати, поки вони не досягнуть остаточної мети, у цьому, за словами генерала, «нульові сумніви».

Водночас, зауважив Міллі, війна триває. На окупованих Росією територіях зосереджені кілька сотень тисяч російських військових, яких президент Путін мобілізував минулого року, щоб відновити величезні втрати.

«Ці сотні тисяч російських військових знаходяться в траншеях просто зараз. Вони не дуже добре треновані, з не дуже добрим управлінням, вони зазнають величезних втрат, але вони там є. Для України прорвати ці кілька сотень тисяч російських військ, - це жорсткий бій. Вони звільнили 54+ відсотка (окупованих - ред.) територій України, але ще багато треба пройти», - наголосив американський воєначальник.

Читайте також: Остін вважає найбільш необхідною зброєю для України засоби ППО

Він відповів на запитання преси щодо причин повільного просування українського контрнаступу.

«Було багато розмов в медіа, наскільки повільно просувається цей наступ, що він триває довше, ніж могли в своїх планах передбачати учасники воєнних ігор. Але в цьому й полягає різниця між війною й папером. Там – реальні люди, в реальних машинах, які діють на реальних мінних полях, які підриваються, гинуть, отримують поранення. Коли це трапляється, - ми, які були в бою, знаємо про це, - речі уповільнюються. З обох сторін. Тож, не є несподіваним, що український наступ просувається повільніше, ніж передбачалося», - зауважив генерал Міллі.

При цьому він нагадав, що українцям доводиться проривати багато ешелонів російської оборони, які встигли звести росіяни, із складними перешкодами, мінними полями, з «зубами дракона», колючим дротом, укріпрайонами, - з усім, що складає глибину оборони, яку українці проривають крок за кроком.

«Ця (російська – ред.) оборона ще не прорвана на 100 відсотків, але вони вже прорвали кілька її ліній. Вони (українці – ред.) просуваються дуже повільно, зберігаючи бойову силу, і дуже свідомо перерізають лінії постачання, що сковує дії та дихання росіян, які окупували Україну. Тож, українці не мають наміру зупинятися, і будуть йти до досягнення остаточної мети», - наголосив голова комітету начальників штабів США.

Читайте також: Американські танки скоро доєднаються до Leopard в Україні - Остін

Як вже повідомлялося, сьогодні в Німеччині відбулася чергова, 15-та за рахунком зустріч Контактної групи з питань оборони України в форматі «Рамштайн», в якій взяли участь 50 країн, що надають Україні та її Збройним Силам практичну, фінансову та дорадчу допомогу, а також постачають сучасну зброю та військове обладнання для самооборони проти російської агресії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-