Миколаївський безпілотник «Бекфаєр» допустили на озброєння Сил оборони

Миколаївський безпілотник «Бекфаєр» допустили на озброєння Сил оборони

Укрінформ
Комісія Міністерства оборони допустила до експлуатації в Силах оборони миколаївський БПЛА "Бекфаєр".

Про це у Фейсбуці написав миколаївський волонтер, командир зведеного загону ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) ВМС України, учасник АТО/ООС Ілля Шполянський.

"Нашу пташку "Бекфаєр" комісія МО допустила до експлуатації в Силах оборони України, зараз оформлюємо папери для включення в наказ МОУ. Поступово вдосконалюємо та розгортаємо виробництво, готуємось до державного контракту та офіційного постачання в ЗСУ", – написав Шполянський.

Читайте також: Міноборони прийняло на озброєння вітчизняну РЛС вимірювання швидкості польоту снарядів

Він також зазначив, що їхній зведений загін, який має неофіційну назву "Злі птахи", щодня нищить ворога на одному з напрямків фронту і залітає на таку оперативну глибину, куди зазвичай не дотягується артилерія.

Наразі немає жодної втрати "Бекфаєра" на ворожій території. Його влучність – до 5 м, що достатньо ефективно для двох осколкових бомб. Запис камер дрона дає можливість аналізувати результати уражень.

"Тільки за крайній тиждень наш БПЛА вразив зосередження особового складу противника, дві його командні машини та два засоби РЕБ+РЛС", – додав командир загону.

Читайте також: На озброєння ЗСУ надійдуть два нові тактичні кулеметні комплекси

Як повідомляв Укрінформ, група ентузіастів з Миколаєва виготовила й успішно застосовує в бойових умовах невидимий для ворожих радарів дрон "Бекфаєр".

На проєкт залучено понад 400 тис. дол. спонсорських коштів і жодної копійки державних. Дрон має високу стійкість до ворожої радіоелектронної протидії і засобів подавлення.

Backfire перекладається як "удар у відповідь". Цей БПЛА має радіус дії 35 км, швидкість до 130 км/год, бойова вага – 3,6 кг. Апарат малошумний, його рух забезпечує електродвигун, який живиться від акумуляторної батареї.

Завдяки невеликим розмірам і вдалій конструкції він малопомітний для радарів. При цьому він влучає в ціль з відхиленням до 5 м. Зараз команда працює над тим, щоб поцілити в ще менший квадрат – 3 на 3 м.

Фото з архіву зведеного загону ударних БПЛА ВМС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-