Міноборони прийняло на озброєння вітчизняну РЛС вимірювання швидкості польоту снарядів

Міноборони прийняло на озброєння вітчизняну РЛС вимірювання швидкості польоту снарядів

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони України допустило до експлуатації у військах першу вітчизняну радіолокаційну станцію вимірювання швидкості польоту снаряда 112L4.

Як передає Укрінформ, про це Міноборони повідомляє у Телеграмі.

«До цього українські артилеристи користувались або застарілими радянськими АБС-1, або данськими системами Weibel. Тепер гармаші матимуть у розпорядженні вітчизняний пристрій, який, за виключенням елементної бази, компонується комплектуючими українського походження. До того ж математичний апарат та програмне забезпечення є повністю українською розробкою», - ідеться в повідомленні.

Представник компанії-розробника заявив, що РЛС підвищить точність роботи української артилерії, а відтак - зменшить витрати боєприпасів.

Читайте також: США пришвидшують виробництво 155-мм снарядів – Defense Express

Виріб призначений для вимірювання початкової швидкості балістичних об’єктів (снарядів та куль) різного калібру. Вимірювач може бути розміщений двома способами - як на тринозі, так і на САУ, і може бути інтегрований у системи артилерійського вогню.

Технічні характеристики: діапазон вимірюваних швидкостей 50-2000 м/с; калібр балістичних об’єктів, що виявляються, - від 4.5 мм.

«Завдяки діяльності Акселератора Міноборони процедура допуску до експлуатації радара була максимально швидкою», - підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, український військово-промисловий комплекс представив на міжнародній виставці озброєння та безпеки DSEI 2023 новітні зразки зброї, перевіреної в реальних бойових умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-