На базі «Рамштайн» розпочалася зустріч контактної групи

На базі «Рамштайн» розпочалася зустріч контактної групи

Оновлено
Укрінформ
15-те засідання Контактної групи з питань оборони України розпочалося на базі ВПС США «Рамштайн» у німецькій землі Райнланд-Пфальц.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Час у цій війні не на боці Путіна… Український контрнаступ продовжує демонструвати сталий прогрес», - заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи зустріч у форматі «Рамштайн».

Він зазначив, що українські війська ведуть важкі бої, звільняючи суверенні території від російських загарбників і прориваючи потужні лінії оборони армії агресора. Глава Пентагону при цьому наголосив на ролі партнерів, зокрема членів Контактної групи, в успіхах ЗСУ та запевнив, що допомога буде тривати так довго, як буде потрібно, а в довгостроковій перспективі слугуватиме зміцненню української армії.

«Не треба робити помилки: ми будемо стояти на боці українців», - запевнив міністр оборони США.

Читайте також: Байден хоче почути від Зеленського його оцінку ситуації на полі бою - Білий дім

За його словами, історія покаже весь провал путінської безглуздої та жорсткої, імперської, неспровокованої агресії на мирного сусіда. Україна воює за справедливу мету, а тому має волю та силу перемогти Кремль, підкреслив Остін. Він зауважив, що президент РФ Володимир Путін намагався деморалізувати українців, а в результаті деморалізував власних військових. Кремль ізолював себе від світу та залишився із собі подібними – такими країнами, як Іран і Північна Корея, підкреслив він.

Вперше в зустрічі у форматі “Рамштайн” бере участь новий міністр оборони України Рустем Умєров.

Загалом учасниками формату «Рамштайн» є близько 50 країн.

Як повідомлялося, попереднє, 14-те, засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» відбулося 18 липня. Тоді, за даними українського Міноборони, у фокусі були ППО, боєприпаси та броня для України.

Контактна група з питань оборони України (у форматі «Рамштайн») об’єднує близько пів сотні країн, які долучаються до виділення зброї Україні у її протидії російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-