На тимчасово окупованих територіях України перебуває 200 тисяч військових РФ – Міллі

На тимчасово окупованих територіях України перебуває 200 тисяч військових РФ – Міллі

Укрінформ
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що на території України залишається ще близько 200 тисяч російських військових, для повного вигнання яких знадобиться тривала робота й чимало часу.

Про це він сказав у інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

«На окупованих Росією територіях України перебуває понад 200 тисяч російських військових. Цей наступ (контрнаступ ЗСУ – ред.), хоча і є масштабним, усе ж має обмежені оперативні й тактичні цілі в тому сенсі, що вони – навіть якщо й будуть досягнуті повною мірою – не виб’ють повністю всіх росіян, що є ширшою стратегічною метою Президента Зеленського»,- заважив Міллі.

Він підкреслив, що для повного звільнення від російських окупантів Україні знадобиться багато зусиль.

Читайте також: Виконують фантастичну роботу: сенатор США відзначив прогрес українського контрнаступу

«Це буде дуже серйозна робота впродовж тривалого періоду часу», – зауважив генерал.

Міллі не став прогнозувати жодних термінів, оскільки будь-яка війна є непередбачуваною. Водночас, він висловив сумнів, що все закінчиться найближчим часом.

«Я можу вам сказати, що знадобиться чимало часу, щоби у військовий спосіб вигнати всіх 200 тисяч або більше російських солдатів з окупованої Росією України», - додав він.

Читайте також: Контрнаступ є непростим, але щодня звільняємо території - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця генерал Міллі вказав на низку проблем, із якими стикається російська армія під час агресії проти України. За його словами йдеться, в тому числі, про величезні втрати росіян, низький моральний стан, сумнівне військове керівництво, проблеми з логістикою.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-