Буданов: Ми хочемо вивести Росію із «зони комфорту»

Буданов: Ми хочемо вивести Росію із «зони комфорту»

Укрінформ
Українські військові прагнуть вивести росіян із зони комфорту.

Про це в інтерв’ю The Economist розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирило Буданов, передає Укрінформ.

«Ми хочемо вивести їх (росіян – ред.) із зони комфорту», - сказав Буданов.

Він розповів про роль безпілотників у бойових операціях українських Сил безпеки та оборони. За його словами, безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення українських територій. «Безпілотники не мають страху. Їх не шкода», - зазначив керівник Головного управління розвідки.

За словами очільника воєнної розвідки, Україна, застосовуючи ударні БПЛА, прагне досягти декількох завдань: виснажити російські системи ППО; вивести з ладу військову техніку, зокрема авіацію; завдати шкоду підприємствам російського ВПК; створити психологічний ефект серед населення РФ; порушити економічні процеси у РФ.

Буданов заперечив, що нова ударна потужність здатна призвести до ескалації з боку РФ або виставити Україну агресором. «Ніхто не вважає Велику Британію або США агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини», ― поінформував він.

Керівник ГУР вважає, що причин говорити про ризик ескалації немає ще й тому, що під час російсько-української війни вже були застосовані абсолютно всі конвенційні озброєння ― від підводних човнів до стратегічної авіації.

Читайте також: Буданов: Росія на фронті не має жодних стратегічних резервів

«Упродовж усієї історії росії війна була для неї константою, тому сподіватись, що Москва за власним бажанням припинить бойові дії, не варто, як і говорити про мир чи припинення вогню на нинішньому етапі конфлікту», - сказав він.

За словами Буданова, є розуміння того, що війна не закінчиться парадом перемоги в Москві. «Але й Москва не повинна сподіватися провести його в Києві», - заявив він.

Як повідомлялося, Буданов застеріг від ейфорії, бо росіяни навчаються й переймають успішну українську тактику.

Фото: LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-