Буданов: Росія на фронті не має жодних стратегічних резервів

Буданов: Росія на фронті не має жодних стратегічних резервів

Укрінформ
Попри те, що росіяни декларують, вони наразі не мають абсолютно ніякого стратегічного резерву.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов поінформував у інтерв’ю для The Economist, передає Укрінформ.

«Окупаційна російська армія на нинішньому етапі війни не має стратегічного резерву. Усупереч тому, що рф декларує, вона не має абсолютно ніякого стратегічного резерву… Якщо все гаразд і Росія має достатньо ресурсів, чому вони шукають їх по всьому світу?», - заявив він.

Буданов поінформував, що ситуація на фронті вже змусила РФ задіяти свої недостатньо сильні резерви, які вона не планувала використовувати до кінця жовтня.

Читайте також: Російська економіка протримається до 2025 року – Буданов

«Наприклад, 25-та російська загальновійськова армія, що її агресор передчасно розгорнув у районі Лимана та Куп’янська, укомплектована особовим складом лише на 80%, а технікою ― на 55%», - сказав керівник ГУР.

За його словами, кількість людей, яких РФ може мобілізувати на війну, залишається єдиною очевидною перевагою росіян. «Людські ресурси в Росії, умовно кажучи, необмежені. Якість низька, але кількість достатня», - заявив він.

Буданов зазначив, що ризик вичерпання ресурсів актуальний і для України. Але Україна залежна від зовнішніх гравців, а РФ більше залежить від самої себе, поінформував керівник воєнної розвідки.

Він заявив, що наразі чітко не визначено, як довго Захід зможе підтримувати достатній для України запас ресурсів. «Хто б що не говорив, склади в західних країнах не зовсім порожні. Як розвідка, ми бачимо це дуже чітко», - запевнив Буданов.

Він розповів і про те, що перша лінія оборони РФ на південній осі у Запоріжжі місцями вже прорвана, і це є причиною для занепокоєння у Кремлі.

Читайте також: На півдні друга і третя лінії оборони РФ не так щільно заміновані - військові

Як зауважив керівник ГУР, атаки БПЛА відіграють провідну роль у війні та полегшать операції зі звільнення наших територій.

"Безпілотники однозначно полегшать операції зі звільнення наших територій. У дронів немає страху. Вам їх не шкода", - сказав він.

Очільник української розвідки каже, що працює над позицією стримування та відплати, щоб протистояти очікуваній зимовій кампанії ракетних та безпілотних ударів Москви по критичній інфраструктурі в Україні.

"Нехай починають. Вони теж отримають відповідь", - сказав Буданов.

За його словами, війна є постійним явищем для Росії протягом всієї її історії. Не може бути обговорення припинення вогню чи миру без встановлення українськими військовими власного контролю на місцях.

"Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги у Москві. Але й Москві не варто сподіватися провести такий захід в Києві", - додав Буданов.

Як повідомлялося, Буданов заявив, що ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор РФ до Криму до настання зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-