Канада долучається до придбання пріоритетних засобів ППО для України

Канада долучається до придбання пріоритетних засобів ППО для України

Укрінформ
Глава оборонного відомства Біл Блер заявив, що Канада виділить 33 мільйони канадських доларів (24,4 млн доларів США) на закупівлю обладнання для посилення протиповітряної оборони для України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у його заяві, опублікованій на сайті уряду Канади.

«Під час мого візиту до військового-навчального табору Лідд (Британія - ред.) я на власні очі побачив, як члени Збройних сил Канади передають українським новобранцям навички, необхідні для захисту суверенітету своєї країни. Разом Канада та Сполучене Королівство підтримують Україну у той, час коли вона захищається від незаконного та невиправданого вторгнення Росії. Канада високо оцінює мужність і силу українців, і ми продовжуватимемо підтримувати їх всебічною військовою допомогою, необхідною для боротьби та перемоги», - сказав Блер.

Зазначається, що Канада виділить 33 мільйони канадських доларів у рамках партнерства з Британією, яке забезпечує Україну сотнями ракет протиповітряної оборони малої та середньої дальності та відповідних систем, необхідних для захисту критично важливої національної інфраструктури України.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських бойових медиків

Ця пожертва фінансується як частина нового фінансування військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів канадських доларів.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі прем’єр-міністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України заявили, що Канада виділяє 500 млн канадських доларів (близько 400 млн дол. США) на військову допомогу Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-