На Бахмутському напрямку РФ зосередила 52 тисячі військових

На Бахмутському напрямку РФ зосередила 52 тисячі військових

Укрінформ
Росія на Бахмутському напрямку зосередила 52 тисячі загарбників, а всього на східному напрямку перебуває близько 150 тисяч російських військових.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

“52 тисячі особового складу та приблизно десь 274 танки вони там утримують, понад тисячу бойових броньованих машин, також 150 артилерійських систем і трішки більше 120 реактивних систем залпового вогню”, - розповів Євлаш, відповідаючи на запитання, яку чисельність окупантів Росія зосередила на Бахмутському напрямку.

Також Євлаш зазначив, що загалом на Східному напрямку Росія зосередила близько 150 тисяч військових, а також, за його словами, на цьому напрямку росіяни тримають досить багато своєї техніки: близько тисячі танків, близько трьох тисяч бойових броньованих машин, близько тисячі артилерійських систем тощо.

“Потужне угрупування, проте завдяки нашим вмілим діям, завдяки відважності нашій, хоробрості, та досвіду наших захисників ми тримаємо їх і не даємо прорвати нашу оборону. Навіть більше того, меншими силами, маючи домінацію противника у повітрі, ми продовжуємо рухатися вперед і навіть з меншими втратами. Втрати противника зазвичай перевищують наші в сім-вісім разів, що суперечить взагалі будь-якій логіці військовій та військовій науці і показує цю мужність, героїзм, відвагу наших сил оборони України”, - наголосив Євлаш.

Читайте також: Під Мар’їнкою щодня до 15 зіткнень, ворог зазнає значних втрат - Сили оборони

Також він розповів, що у росіян спостерігаються проблеми з логістикою, проте зауважив, що вони “досить непогано оснащені й на Лимано-Куп’янському напрямку”, де фіксуються різні зразки озброєння.

“Там були знищені нещодавно такі танки як і Т-90, і “Солнцепеки”, але поряд з тим фіксується уже момент, коли вони починають затикати дірки і використовують різні радянські зразки озброєння такі як БМП -1, або МТЛБ, яким уже по 60 і більше років,які вже мали бути давним-давно списані”, - розповів Євлаш.

Також він повідомив про фіксацію у росіян проблеми з особовим складом.

“Зараз вони використовують різних військовослужбовців: і тилових підрозділів, і зв’язківців для штурмових атак, проте ефективність їх говорить сама за себе, оскільки ці військовослужбовці взагалі не мають відповідного досвіду і ефективність їх бажає кращого, що, в принципі, нам на руку, що ми ефективно використовуємо. Нехай так і продовжують”, - підкреслив Євлаш.

Читайте також: Українські захисники знищили на Донеччині два російські ЗРК «Бук»

За його словами, на Східному напрямку присутні також так звані добровольчі російські формування, склад яких сягає по кілька тисяч бійців.

“Ми відмічаємо, що між ними досить погана злагодженість і відсутність взаємодії. Але тим не менш вони мають зброю, вони продовжують стріляти, і вони потребують знищення, ефективного вогневого ураження, з чим ми, в принципі, ефективно справляємося — наша артилерія, наші дрони, наші хлопці”, - сказав Євлаш.

Також він поінформував, що загалом за минулу добу противник продовжував завдавати потужних артилерійських обстрілів уздовж всієї лінії зіткнення. “Зокрема, на Бахмутському напрямку 590 разів він застосовував різні артилерійські системи різних калібрів. Відбулося 16 бойових зіткнень та тричі застосовував противник авіацію. Крім цього 280 окупантів було ліквідовано , ще два взяті в полон”, - поінформував начальник пресслужби Східного угруповання військ.

Окрім того, за його словами, українські захисники знищили дві гармати Д- 20 152 мм та одну Д-30, 6 авто, якими здійснювався підвіз окупантів та боєприпасів до лінії зіткнення, один командно-спостережний пункт роти на Бахмутському напрямку, два спостережні пункти для БУК (ЗРК), який використовувався для протиповітряної оборони противника.

Читайте також: На півночі України Росія активно задіює диверсантів - Маляр

Як повідомлялося, напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку нині відбуваються найактивніші бої, Сили оборони України в результаті наступальних дій здобули успіх у районі Кліщіївки Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-