Росія перекидає додаткові сили на Запорізький напрямок й окопується на Херсонщині – ОК «Південь»

Росія перекидає додаткові сили на Запорізький напрямок й окопується на Херсонщині – ОК «Південь»

Укрінформ
У зоні відповідальності Оперативного командування "Південь" російські загарбники не створюють ударні угрупування, але намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок, аби зупинити просування Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на Херсонщині.

«Зараз ми не спостерігаємо створення критичних ударних угруповань у нашій зоні відповідальності, але бачимо потужні маневри, вони намагаються замінювати одні сили іншими, намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок. Хотіли б посилити і Херсонський, але поки що таких критичних резервів нема, хоча бачимо переформатування угруповань. Очевидно, вони намагаються прорахувати, які напрямки для них будуть максимально загрозливі», - зазначила Гуменюк.

Вона уточнила, що не йдеться про оголення фронту окупантами, а про перекидання більш потужних штурмових підрозділів на гарячі напрямки, де просуваються Сили оборони. Інші підрозділи російських військ наразі формують оборонні рубежі на Херсонщині.

Читайте також: Гуменюк пояснила важливість повернення «вишок Бойка»

Також керівник об’єднаного пресцентру зауважила, що після псевдовиборів, які загарбники провели на тимчасово окупованих територіях, у них фактично сформований мобілізаційний ресурс з місцевого населення.

«Після завершення псевдовиборів, які вони проводили для себе і чисто внутрішнього споживання, вони намагались зібрати максимум інформації про ту кількість населення, яка може бути мобілізована. І зараз чоловіче населення фактично перебуває на обліку, з них формуються загони територіальної оборони так званої, які вони трактують як захист безпосередньо свого населеного пункту, з подальшим переходом до загального мобілізаційного резерву окупаційних військ», - розповіла Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на Раді оборони Херсонщини ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію родин з дітьми з населених пунктів, які постійно обстрілює Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-