Десятки росіян потрапляють в український полон щоденно – ГУР

Десятки росіян потрапляють в український полон щоденно – ГУР

Єдині новини
Укрінформ
Успішні дії українських сил оборони дозволяють активно поповнювати обмінний фонд.

Щоденно в український полон потрапляють десятки російських загарбників, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Останні успішні дії українських сил безпеки і оборони справді дозволяють активно поповнювати обмінний фонд, мова йде щоденно про десятки росіян, які потрапляють в український полон – як захоплені, так і тих, хто здається добровільно», - зазначив він.

Читайте також: На Куп’янському напрямку прикордонники взяли у полон росіян

Він підкреслив, що цінність людського життя в Україні й у державі-агресорці різна, однак поповнення обмінного фонду «впливає і вплине на результати і повернення українських захисників додому».

Водночас Юсов нагадав, що для російських військовослужбовців діє програма «Хочу жить», звернень до якої побільшало після проведення «Синиці» - операції зі здачі російським пілотом гелікоптера Мі-8.

Читайте також: Не хотів сприяти злочинам Росії: пілот Кузьмінов розповів, чому пішов на співпрацю з ГУР

Так, за його словами, якщо до оприлюднення результатів операції у день надходило 70-100 заявок, то після – 170 і більше заявок.

«1000 заявок зараз знаходяться в процесі реалізації та понад 200 – це успішних кейсів виведення за лінію фронту військовослужбовців РФ. Це тільки за програмою «Хочу жить», - сказав представник ГУР і додав, що загалом є понад 25 тисяч заявок від тих, хто бажає здатися або розмірковує над таким варіантом.

Читайте також: Деякі військові РФ були здивовані ставленням до них в українському полоні - спецдоповідачка ООН

Крім того, Юсов нагадав, що у польових умовах також можливою є добровільна здача в полон, зауваживши, що вона «достатньо активна і значуща», але цифри з міркувань безпеки не називаються.

Як повідомлялося, 23 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив завершення спецоперації, у якій російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ.

Читайте також: Військове керівництво РФ засмучене перельотом МІ-8 в Україну — Буданов

Завдяки ретельно спланованій та чіткій роботі українських воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-