Плани співпраці КНДР та Росії відомі, Україна відпрацьовує сценарій протидії - ГУР

Плани співпраці КНДР та Росії відомі, Україна відпрацьовує сценарій протидії - ГУР

Укрінформ
Північна Корея та Росія співпрацюють в питанні поставок боєприпасів для РФ, Україна знає про напрямки їх співпраці та відпрацьовує відповідний сценарій протидії.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на питання, яку підтримку може отримати Кремль від Північної Кореї.

«Можемо констатувати, що продовжується співпраця у військовому плані Північної Кореї і сучасної так званої РФ. Запити в принципі відомі, нічого там нового зараз немає – це снаряди для артилерії, для РСЗВ, і в основному в цьому напрямку йде взаємодія і запити. Так, частково така співпраця фіксується. Звичайно, цим не можна нехтувати, це серйозний фактор, який буде відчутний, на превеликий жаль, і на полі бою, але тим не менше це не новина в даній ситуація. Це також сценарій, який з українського боку відпрацьовується», - повідомив Юсов.

Читайте також: Зустріч Путіна й Кіма засвідчує, що Росія у відчаї – постпред США при ООН

Як повідомлялося, раніше The New York Times із посиланням на джерела писало, що Путін хоче отримати від КНДР артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім Чен Ин - щоб Росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів. Окрім того, Кім шукає продовольчу допомогу для своєї країни. У Білому домі заявили, що Путін і Кім нещодавно обмінялися листами, а візит російського міністра оборони Шойгу до Пхеньяна у липні включав обговорення угоди про зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-