Берлін все ще вивчає запит Києва щодо крилатих ракет Taurus

Берлін все ще вивчає запит Києва щодо крилатих ракет Taurus

Укрінформ
Німецький уряд продовжує вивчати питання передачі Україні крилатих ракет Taurus.

Про це заявив речник Федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже уважно перевіряємо поставку кожної окремої системи з точки зору впливу на Федеративну Республіку Німеччина, впливу на партнерів по НАТО, а також впливу на місці подій. Ця перевірка (щодо Taurus – ред.) триває», - сказав Гебештрайт.

При цьому він зауважив, що з Києва останнім часом лунає багато слів подяки ФРН за те, що вона є другим найбільшим прихильником України не лише в аспекті надання фінансової та гуманітарної, політичної допомоги, але також передачі зброї.

Представник МЗС Крістіан Вагнер своєю чергою зазначив, що «є достатньо свідчень того, що Росія веде в Україні жорстоку загарбницьку війну, яка має на меті, зокрема, нищити українців узимку, виснажити їх, позбавити постачання будь-яких послуг». Міністерка закордонних справ Анналена Бербок під час своїх візитів в Україну, зокрема, останнього, минулого понеділка спілкувалася з тими жителями зі сходу України, які пережили всі жахіття війни, слова яких чітко свідчать про мету РФ.

Читайте також: Питання надання Україні Taurus просувається вперед – Кулеба

«Весь світ бачить, що Росія робить в Україні... Варто лише подивитися на фото- та відеоматеріали з України, щоби зрозуміти, що Росія там робить. Зокрема бомбардує інфраструктуру, лише минулого року по об’єктам інфраструктури було випущено понад півтори тисячі ракет, що означає відсутність електрики, опалення, водопостачання. Росія бомбардує елеватори, портові структури, щоби запобігти можливості експортувати збіжжя».

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС ФРН Анналена Бербок під час візиту в Київ у понеділок, серед іншого, заявила: «жахливий терор Путіна виявляється в цілеспрямованих нападах на побут і цивільні об'єкти в Україні. Путін хоче зламати, знеохотити і виснажити людей».

Це був уже четвертий візит Бербок до України після початку повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-