Україна просить Німеччину надати системи ППО для захисту об'єктів критичної інфраструктури

Україна просить Німеччину надати системи ППО для захисту об'єктів критичної інфраструктури

Укрінформ
Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Андрій Шевченко у Києві зустрівся із державним секретарем Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Томасом Баггером.

Про це йдеться на сайті Міноборони, передає Укрінформ

Шевченко поінформував німецького посадовця про перебіг бойових дій на лінії фронту. Зокрема, зосередив увагу на нагальних потребах ЗСУ для ефективного відбиття збройної агресії РФ та збереження життів українських громадян.

«Росія продовжує чинити тиск на нашу енергетичну інфраструктуру для того, щоб завдати додаткової паніки для цивільного населення. Українська система ППО розміщена так, щоб захищати насамперед міста і важливі об'єкти критичної інфраструктури. Саме тому нам необхідна більша кількість систем протиповітряної оборони. Ця війна дала нам чітке розуміння: коли ми просимо зброю, разом з нею ми потребуємо і її обслуговування, запчастини, тренування воїнів та боєприпаси. Тож коли ми говоримо про спроможності, слід пам’ятати про всі ці п’ять важливих елементів. Ми разом повинні шукати швидких та ефективних рішень, аби не допустити затягування цієї кровопролитної війни. Україна думає про майбутнє, про практичний внесок нашої держави у безпекову архітектуру усієї Європи», - зазначив заступник міністра.

Шевченко і Баггер обмінялися думками щодо важливості надання нашій державі безпекових гарантій на період до набуття членства в НАТО.

Державний секретар Федерального міністерства закордонних справ Німеччини запевнив, що ФРН й надалі підтримуватиме Україну в нашій боротьбі за свободу, незалежність та демократичні цінності.

Шевченко також зустрівся із делегацією депутатів Бундестагу та іншими уповноваженими представниками на чолі із членом делегації Німеччини в ОБСЄ та спеціальним представником у справах Східної Європи Даніелою Де Рідер. Він наголосив, що «Німеччина - один із найбільших контрибуторів в успіх ЗСУ у війні з російським агресором. Наша ціль – не просто звільнення окупованих українських територій і перемога. Ми прагнемо зменшити спроможності армії держави-терориста, забезпечивши стабільний мир для європейського континенту щонайменше на десятиліття, а також не допустити «замороження» цієї кровопролитної війни», - зазначив Шевченко.

Читайте також: ППО й артилерія: Зеленський анонсував посилення оборонного пакета від Німеччини

Під час зустрічі сторони приділили увагу питанням фізичної, психологічної та соціальної реабілітації українських захисників, сприянню німецьких партнерів у відновленні пошкодженого озброєння та військової техніки, а також продовження діалогу щодо розробки образу української армії майбутнього (Future Force Concept).

Даніела Де Рідер засвідчила беззаперечну підтримку територіальної цілісності та незалежності України й висловила готовність продовжувати подальшу співпрацю за широким спектром питань.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у понеділок, 11 вересня відвідала Україну з неоголошеним раніше візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-