Гуменюк - про обстріли Зміїного: Росії не дає спокою, що Україна розвивається як морська держава

Гуменюк - про обстріли Зміїного: Росії не дає спокою, що Україна розвивається як морська держава

Укрінформ
Росії не дає спокою той факт, що Україна розвивається як морська держава.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ворог продовжує свою активність над акваторією Чорного моря, в тому числі з використанням тактичної авіації, час від часу спрямовуючи керовані авіабомби в напрямку острова Зміїний. І таким чином намагається тиснути на цивільне судноплавство, оскільки їм не дає спокою той факт, що Україна всупереч навіть зупиненій зерновій угоді все одно продовжує розвиватися як морська держава і намагається просувати свої ініціативи, навіть навігаційні, які були вдало реалізовані за допомогою чотирьох суден", - сказала Гуменюк.

Читайте також: У Чорному морі чергують 12 ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

Цей тиск, за словами Гуменюк, проявляється також і в атаках на припортову інфраструктуру з боку Росії. Таким чином Росія намагається переконати світову спільноту, що українська припортова інфраструктура не може функціонувати. Також це і атаки на морські транспортні шляхи.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 10 вересня в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, щоРосія активізувала тактичну авіацію в напрямку острова Зміїний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-