У Чорному морі чергують 12 ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

У Чорному морі чергують 12 ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

Укрінформ
Росія вивела на бойове чергування в Чорне море 12 кораблів, ракетоносіїв серед них немає.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Загалом корабельне угруповання ворога в Чорному морі розгорнуто у кількості 12 одиниць, ще одна одиниця покриває надводну обстановку в акваторії Азовського моря. А ракетоносії заведені в пункти базування і готові до залучення, але на це потрібно декілька годин", - казала Гуменюк. 

За її словами, Генштаб дає оцінку ракетній небезпеці у Чорному морі, як досить високу, оскільки готовність ворога велика. 

Перебування російських кораблів в точках базування, за словами Гуменюк, є звичайною практикою, оскільки вони залежать від загальної морської обстановки.

Читайте також: Росія запускає по Україні менше ракет, проте збільшила кількість «Шахедів» - Ігнат

"Море останніми днями штормить потужно, і знаходження ракетоносіїв у відкритому морі недоречно і недоцільно. Також цілком ймовірно, що певний час ворог буде економити ракети, для того, щоб готуватися до інших дій, більш потужних і масованих, які можуть бути пов'язані з осінньо-зимовим періодом", - додала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на Півдні знищено 52 окупантів, бойову та автомобільну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-