Блінкен засудив атаки Росії на дунайські порти України

Блінкен засудив атаки Росії на дунайські порти України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив російські удари по українських портах на Дунаї.

Про це він написав у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Росія продовжує атаки на життєво важливі для України дунайські порти, систематично знищуючи цивільну інфраструктуру, щоб не дати нагодувати світ українським зерном. Це російська методичка: заблокувати український експорт, перетворити продовольство на зброю і примусити голодних людей платити за наслідки цього», - наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр закордонних справ Румунії Люмініта Одобеску та державний секретар США Ентоні Блінкен поговорили про прогрес розслідування щодо вивлених поблизу із українським кордоном уламків дрона.

У середу в Румунії повідомили, що виявили на своїй території, неподалік села Чаталча, уламки ймовірно дрона. Експерти з'ясовують їхнє походження.

Раніше українська влада заявила, що має докази того, що в ніч проти 4 вересня російський дрон впав і вибухнув на території Румунії. Міністерство оборони Румунії та румунський президент це заперечували.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази.

Читайте також: Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Після цього президент Румунії Клаус Йоганніс зажадав провести ретельне розслідування та встановити, якій країні належать знайдені поблизу кордону з Україною уламки, які можуть бути рештками дрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-