Успіхи українського контрнаступу змушують росіян змінювати тактику оборони - ISW

Успіхи українського контрнаступу змушують росіян змінювати тактику оборони - ISW

Укрінформ
Росія була змушена суттєво змінити свої підходи до формування структури командування через успіхи українського контрнаступу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“Російські сили, вірогідно, внесли суттєві зміни до своєї структури командування в Україні, аби захистити інфраструктуру командування й покращити обмін інформацією, хоча розгортання російських сил все одно погіршує проблеми із горизонтальною інтеграцією”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Пентагон вважає ефективним контрнаступ ЗСУ

Зазначається, що росіяни перемістили свої штаби за межі радіуса враження більшості українських ударних систем й збільшили глибину залягання передових підземних командних пунктів, розмістивши їх за дуже укріпленими оборонними позиціями.

Експерти інституту вказують і на проблеми у забезпеченні російських загарбників артилерійськими снарядами.

“Складнощі з артилерією спонукають російське військо прискорити давні намагання запровадити вогневу доктрину, яка надає перевагу точності, а не масовості”, - наголошується у звіті.

Читайте також: Начальник Генштабу ЗС Польщі дав пораду критикам українського контрнаступу

Нагадаємо: раніше Президент України Володимир Зеленський зазначив, що кроки України в контрнаступі сьогодні напевно швидші, ніж нові санкційні пакети, а прискорення наступальних дій залежить від того, як швидко Україна отримуватиме потужну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-