Сили оборони здобули успіх і закріплюються південніше Роботиного

Сили оборони здобули успіх і закріплюються південніше Роботиного

Дані Генштабу
Укрінформ
На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває, південніше від Роботиного Запорізької області українські оборонці здобули успіх і закріплюються на досягнутих рубежах.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 8 вересня.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території, мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах", – йдеться у повідомленні. 

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною. Загалом на фронті протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення. 

Українська авіація завдала по російських загарбниках десять ударів: дев'ять – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один – по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили склад боєприпасів ворога, дев'ять артилерійських засобів, шість пунктів управління та станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Читайте також: До України прибули перші танки Leopard 1 від трьох країн

Російська армія здійснила 10 ракетних і 60 авіаційних ударів і 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни вдарили з авіації в районі Бологівки Харківської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Гасичівку та Блешню Чернігівської області, Винторівку, Середину-Буду, Старі Вирки, Веселівка й Грабовське Сумської області.

На Куп’янському напрямку загарбники били з авіації по районах Петропавлівки, артилерійським і мінометим вогнем атакували понад 15 населених пунктів, серед яких – Красне Перше, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Кучерівка і Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили атаки російських військ у районі Новоєгорівки Луганської області. Ударів ворожих мінометів і артилерії тут зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Веселе, Спірне, Роздолівка і Ямполівка Донецької області.

Авіаційних ударів російські загарбники завдали неподалік від Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. 

Читайте також: Росіяни обстріляли околиці Торецька, поранені двоє підлітків і їхні батьки

На Бахмутському напрямку росіяни вдарили з авіації біля Білої Гори Донецької області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 15 населених пунктів, серед яких – Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ у районі Авдіївки Донецької області. Від вогню ворожих мінометів і артилерії тут потерпіли понад 10 населених пунктів, зокрема Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне й Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати наступ російської армії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. На цій ділянці фронту минулої доби оборонці відбили понад 10 ворожих атак.

Артилерійських і мінометних ударів на Мар’їнському напрямку загарбники завдали по близько 15 населених пунктах, серед яких – Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка й Антонівка Донецької області. Біля Красногорівки ворог ударив також із авіації.

На Шахтарському напрямку російські війська завдали авіаударів біля Урожайного, Старомайорського й Новодарівки Донецької області, з артилерії і мінометів атакували близько 10 населених пунктів, зокрема Урожайне, Водяне, Вугледар, Пречистівку й Золоту Ниву Донецької області.

Читайте також: Зеленський: Кроки України в контрнаступі сьогодні швидші, ніж нові санкційні пакети

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Омельника, Малої Токмачки й Роботиного Запорізької області. Під ударами ворожих мінометів й артилерії тут опинилися понад 20 населених пунктів, серед них – Ольгівське, Гуляйполе, Левадне, Мала Токмачка, П’ятихатки, Роботине і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаударів біля Козацького, Одрадокам'янки, Бургунки й Томиної Балки, з артилерії і мінометів обстріляли Херсон, Томину Балку, Антонівку й Велетенське Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на сході України російські загарбники не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ в районі Новоєгорівки, також атакують у районі Синьківки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-