Росія вивела у Чорне море фрегат із вісьмома «Калібрами»

Росія вивела у Чорне море фрегат із вісьмома «Калібрами»

Укрінформ
Росіяни вивели на чергування у Чорному морі бойовий фрегат "Адмірал Макаров", він споряджений до восьми ракет типу "Калібр".

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Що стосується ракетоносіїв, то останнім часом росіяни їх виводять на кілька годин, потримають на чергуванні і знову заводять. Минулого вечора знову вивели ракетоносії. Зараз бойовий фрегат "Адмірал Макаров" на чергуванні, він споряджений до восьми ракет типу "Калібр", і це підвищує рівень ракетної загрози", - розповіла Гуменюк.

За її інформацією, корабельне угруповання ворога у Чорному морі продовжує перебувати у розгорнутому вигляді. Маневрують вони на відкритій території.

Читайте також: Ворог тримає 11 кораблів у морі ближче до Новоросійська, ракетоносії - в пунктах базування

"11 кораблів зараз фіксуємо в Чорному морі і один - в Азовському. Це така стала практика. Вони переважно ховаються за цивільними суднами", - зазначила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

Як повідомлялося, речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук поінформував, що ворог тримає у Керченській протоці 6 катерів та 5 кораблів з метою захисту Кримського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-