Зеленський обговорив із прем'єркою Данії новий пакет оборонної допомоги і тренування пілотів

Зеленський обговорив із прем'єркою Данії новий пакет оборонної допомоги і тренування пілотів

Фото
Укрінформ
Новий пакет оборонної допомоги обговорив Президент України Володимир Зеленський з прем’єркою Данії Метте Фредеріксен.

Про це він сказав на спільній з Фредеріксен зустрічі з представниками ЗМІ у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обговорили новий оборонний пакет. Це буде вже дванадцятий, який готується на цей місяць», - сказав Зеленський.

Він нагадав про те, що нині в Данії триває тренування українських пілотів для F-16. «Українські військові мають завдання - якнайшвидше підготувати необхідну інфраструктуру в нашій країні. І це одне з ключових завдань, які мають наразі виконати Сили оборони», - підкреслив Президент.

Глава держави додав, що нині обговорюються питання щодо розширення можливостей тренування, прискорення реальної інтеграції сучасних винищувачів у захист країни.

Читайте також: Прем'єрка Данії вшанувала в Бучі пам'ять жертв воєнних злочинів РФ

Загалом Зеленський назвав сьогоднішні переговори з Фредеріксен максимально наповненими змістом. Він вкотре подякував Данії за всю ту підтримку, яку ця країна надає нашій державі, а також зазначив, що дуже високо цінує нинішні двосторонні відносини.

Премʼєр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що Данія надає Україні техніку і боєприпаси, але хоче робити набагато більше, зокрема у сфері повітряної оборони.

“Ми надаємо танки, техніку, артилерійські боєприпаси і ми хочемо робити набагато більше: також більше повітряної оборони, захищати українські життя та інфраструктуру. Ми продовжимо нашу підтримку громадянського суспільства, цивільних. Ми співпрацюватимемо з Польщею у сфері енергетичної безпеки”, – оголосила вона.

Фредеріксен відзначила, що пілоти та персонал для обслуговування F-16 вже тренуються у Данії.

Крім того, Премʼєр-міністр висловила співчуття з приводу загибелі 16 людей внаслідок російської атаки на ринок у Костянтинівці на Донеччині в середу.

“Часто кажуть, що є дві правди, але в цій історії є лише одна: ця війна – це відповідальність Росії. Беззмістовні, злі атаки на цивільне населення, навіть на дітей, використання їжі, енергетики як зброї без жодного резону. Це невиправдана війна”, – підкреслила очільниця уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у червні виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив про початок тренування українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Фото Кирила Чуботіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-