Прем'єрка Данії вшанувала в Бучі пам'ять жертв воєнних злочинів РФ

Прем'єрка Данії вшанувала в Бучі пам'ять жертв воєнних злочинів РФ

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін разом із прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен здійснили візит до Бучі Київської області, у ході якого вшанували пам'ять жертв воєнних злочинів Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомив у Телеграмі.

Очільник ОГП показав Фредеріксен місця воєнних злочинів, скоєних у Бучі російськими військовими, й наголосив на необхідності завжди пам'ятати про їх жертв.

Костін акцентував, що, попри звільнення від російських загарбників Київської області, агресор продовжує невибіркові обстріли мирних міст України.

"Сьогодні вранці ворог здійснив чергову ракетну атаку на Київ та населені пункти області. Але кожна така атака лише зміцнює нашу рішучість зупинити росію та домогтися, щоб злочинний режим рф поніс відповідальність за кожен скоєний злочин", – зазначив генпрокурор.

Читайте також: Блінкен та Фредеріксен обговорили війну в Україні

Він подякував за підтримку Данією боротьби України за суверенітет і територіальну цілісність, а також за допомогу на шляху до справедливості.

"Данія входить до топ-10 країн за обсягом допомоги Україні у співвідношенні до ВВП. Ми високо цінуємо військову допомогу, особливо історичне рішення надати Україні винищувачі F-16", – підкреслив Костін.

Як повідомлялося, прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен прибула до Києва та виступила у Верховній Раді.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-