Блінкен та Фредеріксен обговорили війну в Україні

Блінкен та Фредеріксен обговорили війну в Україні

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на шляху до Києва, сторони обговорили двосторонню співпрацю та війну в Україні.

Про це йдеться у заяві речника Держдепартаменту США Меттью Міллера, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен та прем'єр-міністр Фредеріксен обговорили війну в Україні та підкреслили важливість американсько-данського альянсу для трансатлантичної безпеки. Сполучені Штати і Данію пов'язує тривале і тісне партнерство, засноване на спільних демократичних цінностях, і вони обговорили шляхи поглиблення цієї взаємодії. Держсекретар Блінкен подякував прем'єр-міністру Фредеріксен за лідерство Данії в коаліції країн-партнерів з підготовки українських пілотів, а також за її рішення передати Україні винищувачі F-16», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Держсекретар Ентоні Блінкен прибув в Україну та розпочав свій візит із вшанування загиблих українських воїнів на кладовищі. Він вже зустрівся з главою МЗС Дмитром Кулебою.

Читайте також: Блінкен назвав мету свого візиту в Україну

Блінкен також зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським і Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, щоб обговорити теперішній контрнаступ України і майбутні зусилля з відновлення та реконструкції. Держсекретар обговорить енергетичні, безпекові та гуманітарні потреби України, а також те, як Сполучені Штати можуть продовжувати підтримувати Україну в цих сферах.

За даними американських ЗМІ, держсекретар США в ході дводенного візиту може оголосити про новий пакет допомоги Україні на понад 1 млрд доларів.

Читайте також: Держсекретар США Блінкен прибув до Києва

Фредеріксен також перебуває з візитом в Києві. Вона вже виступила з промовою у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-