Заміна міністра оборони не вплине на допомогу Заходу Україні - експерт

Заміна міністра оборони не вплине на допомогу Заходу Україні - експерт

Укрінформ
Виконавчий директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Лєонов переконаний, що заміна міністра оборони не вплине на допомогу Заходу Україні.

Про це він сказав Українському радіо, передає Укрінформ.

"Це вже відпрацьована система, в якій зацікавлена не лише Україна, а й наші союзники. Більше проблем було у комунікаціях, логістичних питаннях, в ефективності державних закупівель. Я абсолютно погоджуюся з паном Резніковим, що донати від суспільства не можуть конкурувати з державою. Але ми маємо розуміти, що держава донатить не свої гроші, а це гроші платників податків, тобто наші з вами. Тому мірятися тут не варто. Просто громадяни хочуть додатково допомогти армії, бо вони розуміють, якою є ціна питання. Головне, що новий керівник має включитися, зрозуміти логістику. Адже забезпечення армії та фронту ― це досить специфічні моменти, в яких людина має бути компетентною. Сподіваюся, у цьому не буде лагів. Бо щодо наших західних союзників я впевнений ― там проблем не буде, все доведено до автоматизму. Позитивом для України є також те, що допомога фактично прописана у бюджетах західних держав на роки і навіть на десять років", - наголосив він, коментуючи питання постачання Збройних сил.

На думку Лєонова, велика складова відставки Резнікова - у суспільстві наростало напруження,і саме невдала комунікація Міністерства оборони створювала це напруження.

Читайте також: Ротація в Міноборони: за що подякуємо Олексію Резнікову і чого чекаємо від Рустема Умєрова?

"Суспільство не отримувало необхідних відповідей. Володимир Зеленський зазначав у своєму зверненні, що потрібні нові форми роботи. Це не виключає того, що певні моменти керування у Міноборони не були ефективними, саме тому потрібно щось змінювати. Будемо сподіватися, що у нового міністра все вийде. Він має ще такий інструмент, як Громадська рада, яка займається закупівлями. І це бонус, бо є можливість комунікувати із суспільством і показувати позитивні кейси, як це було з економією 6 млрд грн на одному тендері", - переконаний експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-