Сили оборони мають бути такими, щоб сусідня країна боялася отримати по зубах - Резніков

Сили оборони мають бути такими, щоб сусідня країна боялася отримати по зубах - Резніков

Ексклюзив
Укрінформ
Українська влада вже обговорює з міжнародними партнерами концепцію майбутніх Сил оборони нашої країни.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив у інтерв’ю Укрінформу.

«Тому ми вже сьогодні пишемо, я з партнерами, ми це називаємо The concept of future forces of Ukraine або Концепція майбутніх сил оборони України, - якою буде українська армія завтра? Ми вже про це говоримо з партнерами, вже пишемо. Ми робимо дослідження, будемо робити комп’ютерні симуляції, у нас вже сплановані дати, місця, я про це буду говорити з партнерами - міністрами оборони. Тому ми не просто думаємо, ми вже працюємо над тим, якими ми з вами будемо завтра», - сказав Резніков.

Читайте також: Ракетна і протиракетна програми давно мали би бути в України – міністр оборони

За його словами, Україна має подбати про те, що «оцей сусід, який у нас через кордон, через паркан, знав, що як тільки він рипнеться - отримає по зубах».

Глава Міноборони підкреслив те, що презентована Президентом формула миру – це про подальшу гарантію безпеки України з боку країн-партнерів.

«Ми не віримо Будапештському меморандуму чи аналогу його, бо він не спрацював. Нам потрібно щось нове, тому ми вже сьогодні говоримо про дві речі: перше, це альянси, які можуть бути, члени яких гарантуватимуть нам безпеку, але з нашою контрибуцією теж - чи це НАТО, чи двосторонні угоди - різни варіанти можуть бути», - додав він.

Читайте також: Різниця у точності в 5 разів - Резніков про відмінності між радянськими та натівськими калібрами

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський презентував Формулу миру у листопаді 2022 року. На переконання глави держави, вона здатна створити нову архітектуру глобальної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-