Ракетоносіїв у Чорному морі немає, але рівень небезпеки високий - ОК «Південь»

Ракетоносіїв у Чорному морі немає, але рівень небезпеки високий - ОК «Південь»

Укрінформ
Наразі ракетоносіїв на бойовому чергуванні у Чорному морі немає, але рівень небезпеки високий.

Про це сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ракетоносіїв станом на зараз на бойовому чергуванні у Чорному морі немає.

Мали ракетний корабель, який фігурував вчора у зведеннях і був виведений на чергування, але надвечір його було заведено у пункт базування і поки що він не повертався а бойові позиції», - сказала Гуменюк.

За її словами, це свідчить про те, що підготовлений ракетоносій є у пункті базування і готовий вийти за наказом. Гуменюк уточнила, що ракетоносію необхідно для розгортання на бойові позиції дві-три години.

«Тому рівень ракетної небезпеки оцінується як високий. Бо РФ може завдати ракетного удару з морського ракетоносія навіть з бухти. Хоча це небезпечно, але факти такі були», - сказала вона.

Читайте також: Бригада прикордонників за допомогою FPV-дрона знищила бліндаж росіян

Крім того, ворог також часто останнім часом використовує так звані фальшовані цілі, для того щоб спровокувати і перевірити реагування наших систем ППО.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка, 4 вересня, Росія знову атакувала Ізмаїльський район Одеської області ударними дронами.

Сили протиповітряної оборони збили 17 російських дронів, водночас є влучання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-