Є можливість маневрувати: у ЗСУ прокоментували прорив першої лінії оборони ворога на Запоріжжі

Є можливість маневрувати: у ЗСУ прокоментували прорив першої лінії оборони ворога на Запоріжжі

Укрінформ
Після прориву першої лінії оборони військ РФ у Запорізькій області, у Сил оборони з'явилася можливість маневрувати технікою та військами.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Суспільному розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Ворог розподілив ресурси. Якщо рахувати три лінії за 100%, то це 60-20-20. Тобто перша лінія оборони була щільно замінована, бетонні укріплення, велика кількість протитанкового озброєння. Другу лінію також не можна скидати і казати, що вона якась не така. Тут також є укріплення досить потужні, досить грамотно побудовані, але тут у нас уже з'явилася можливість маневрувати технікою та військами", — сказав він.

Однак, за словами речника, ці укріплення не такі міцні в інженерному плані.

"Також є мінні поля, десь менше ніж це було на першій лінії оборони, але не треба думати що їх легко буде взяти. На другій лінії оборони мінних полів менше", — сказав Штупун.

Військовий пояснив, що першу лінію оборони українські бійці розміновували вручну, "тому, що будь-яку техніку ворог брав на приціл і намагався її знищити. Тому її доводилося відводити".

За його словами, розміновування другої лінії оборони росіян відбуватиметься комплексно.

"Ми вже можемо прикривати свою піхоту. На першій лінії оборони ми пробивали якийсь вузький шлях, і техніка, піхота не могла йти ні вліво, ні вправо, тому що було щільне замінування. Тут ми вийшли на території по якій ми можемо маневрувати і противник також повинен буде якось діяти", — сказав речник.

Читайте також: На Лимансько-Купянському напрямку ворог намагається пробити «коридор», йдуть важкі бої

Штупун зазначив, що успіх Сил оборони на Запоріжжі дозволить задіяти більше військ в місцях прориву.

"І, сподіваюсь, що успішно будемо просуватися, але це залежить від багатьох обставин, від кількості боєприпасів, від того як буде діяти ворог. Але сподіваюсь що ми будемо успішно просуватися у бік Азовського узбережжя", — зазначив він.

За словами Штупуна, після прориву українськими військами першої лінії оборони, росіяни почали підтягувати резерви і залучати до оборони десантні підрозділи.

"Ворог діє, ворог продовжує закопуватися, ворог підтягує резерви. Ну якої вже якості ті резерви, уже трошки менше. Але зараз ворог почав використовувати в обороні десантні підрозділи, що в принципі їм не притаманно. Тому що, як кажуть росіяни, це їх еліта рахується, тому якщо вони вже використовують свою так звану еліту в оборонних боях, то щось у них вже не так", — сказав він.

За словами речника, активні бойові дії наразі тривають в районі Мар'їнки: "Позавчора ворог намагався вести наступальні дії у Мар'їнці в лоб, але нічого у нього не вийшло. Зараз ворог намагається північніше та південніше прорватися. Це у нас Новомихайлівка та Красногорівка, також активні бойові дії тривають в районі Роботиного".

Читайте також: На окупованому Запоріжжі стався вибух у кафе, де відпочивали росіяни - Федоров

За словами Штупуна, українські війська закріплюються у напрямку Вербового, там Сили оборони мали "певні успіхи" і зараз готуються до подальших дій.

"Введемо досить потужну контрбатарейну боротьбу, тобто намагаємося знищити артилерію противника, порушити його логістику, триває системне знищення польових складів і взагалі складів боєприпасів різного рівня, ротного батальйонного і так далі", — сказав речник.

Раніше бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що українські війська прорвали першу лінію оборони Росії поблизу Запоріжжя після тижнів кропіткого розмінування. Тепер очікують швидших успіхів, оскільки українські сили наступатимуть на слабшу другу лінію оборони армії РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Наступальні дії російських загарбників на Лиманському, Авдіївському і Запорізькому напрямках залишилися безуспішними, загалом на фронті протягом доби відбулися понад 25 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-