На фронті за добу - понад 25 бойових зіткнень

На фронті за добу - понад 25 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Наступальні дії російських загарбників на Лиманському, Авдіївському і Запорізькому напрямках залишилися безуспішними, загалом на фронті протягом доби відбулися понад 25 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 3 вересня.

На Мелітопольському напрямку триває наступальна операція Сил оборони України. Оборонці закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу українська авіація завдала по російських військах 14 ударів: дев'ять – по районах зосередження їхнього особового складу, озброєння та військової техніки, п'ять – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили десять артилерійських засобів на вогневих позиціях ворога та його зенітно-ракетний комплекс.

Російська армія протягом доби здійснила один ракетний і 39 авіаційних ударів та 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російська армія вдарила з авіації в районі Стрілечої Харківської області, з мінометів і артилерії обстріляла понад 10 населених пунктів, зокрема Ворожбу, Мезенівку, Кіндратівку й Уланове Сумської області, Вовчанськ, Гатище, Бударки та Нескучне Харківської області.

Читайте також: На Лимансько-Купянському напрямку ворог намагається пробити «коридор», йдуть важкі бої

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Дворічанське, Колодязне й Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області, з артилерії атакували понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Чернещини Харківської області, Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська авіація била по районах Богданівки, Кліщіївки, Курдюмівки і Північного Донецької області. Під вогнем ворожої артилерії тут опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області, не припиняють бити з мінометів і артилерії по населених пунктах, серед яких – Невельське, Карлівка, Авдіївка, Сєверне й Новокалинове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Під ударами ворожої артилерії перебували Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Побєда й Новомихайлівка Донецької області.

Читайте також: Українська морська авіація знищила у Чорному морі російський катер

На Шахтарському напрямку артилерійських обстрілів від загарбників зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Водяне, Пречистівка й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Приютного Запорізької області, з артилерії атакувала понад 15 населених пунктів, серед них – Левадне, Малинівка, Червоне, Гуляйпільське, Оріхів і Кам’янське Запорізької області.

Авіаційних ударів ворог завдав у районах Малої Токмачки, Новоданилівки та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська авіація била в районах Антонівки, Миколаївки й Ольгівки. Від вогню ворожих мінометів й артилерії потерпали Херсон і Миколаївка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 3 вересня російська армія атакувала південні райони Одеської області 25 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Сили оборони знищили 22 ворожі дрони.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-