ЗСУ досягли паритету в контрбатарейній боротьбі проти росіян — бригадний генерал

ЗСУ досягли паритету в контрбатарейній боротьбі проти росіян — бригадний генерал

Укрінформ
Бригадний генерал, начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ Сергій Баранов вважає, що Збройні сили України досягли паритету в контрбатарейній боротьбі проти російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю Українському радіо.

"Це в першу чергу досягається за рахунок того, що натівські системи мають більшу дальність стрільби. Якщо радянські мають середню дальність до 24 км, деякі зразки – до 28 км, то за рахунок використання натівських систем ми й на 30–40 км стріляли. Це дало нам змогу познищувати гармати ворога або пошкодити їх, а також відсунути артилерію противника від лінії фронту в глибину і не дати можливість займатися контрбатарейною боротьбою проти нашої артилерії та впливати на нашу піхоту", – наголосив Баранов.

Читайте також: На Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ – речник ЗСУ

Він також констатував, що Україна – у топчетвірці світових виробників болванок для стволів артсистем. За словами бригадного генерала, виготовлення стволів – це високотехнологічна процедура, вона недешева і не всі країни можуть це робити. "У світі є тільки три великих виробники болванок, з яких потім виточуються ці стволи. Можна з честю сказати, що ми четверті, які беремо в цьому участь", – відзначив він.

Баранов зазначив, що ворог завдає багато проблем на фронті своїми дронами, але українські воїни виявляють кмітливість у протидії цим БПЛА. "Із 600-т запущених "ланцетів" росіяни повідомили про ураження 148-ми цілей, а ми знаємо, що зі 148-ми було дуже багато макетів зброї, щоб вони вдаряли і ми не втрачали гармати", – розповів бригадний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони у середу вночі знищили усі 28 російських крилатих ракет і 15 із 16-ти ударних БпЛА ворога.

Фото: Українське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-