На Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ – речник ЗСУ

На Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ – речник ЗСУ

Укрінформ
На Східному напрямку ведуться жорсткі бої, ворог застосовує все можливе озброєння. Зокрема, на Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ.

Про це повідомив у ефірі марафону «Єдині новини» начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Східному напрямку зараз ідуть жорсткі бої, ворог застосовує усю номенклатуру своєї авіаційної та артилерійської техніки. Снарядного голоду у російських окупантів немає. Щодня вони випускають по позиціях наших захисників на Східному напрямку десятки тисяч снарядів", - зазначив Євлаш.

Читайте також: Мільйон снарядів для України: Естонія закликає ЄС прискорити темпи постачання

За його словами, минулої доби на Лиманському напрямку ворог здійснив 495 обстрілів та завдав 15 авіаційних ударів.

Речник зауважив, що найскладнішим залишається Лимансько-Куп'янський напрямок, оскільки тут зосереджено 110 тисяч російських військовослужбовців, які намагаються "продавити" оборону ЗСУ. "Але завдяки титанічним зусиллям наших піхотинців, артилеристів, танкістів, льотчиків та усіх інших Сил оборони нам вдається це стримувати", - наголосив він.

На цьому напрямку, за словами Євлаша, за добу відбулося 13 бойових зіткнень, з них 11 поблизу Новоєгорівки. Українські захисники завдяки успішній роботі контрбатарейних розрахунків та розвідки знищили чимало ворожих артилерійських систем. Загалом протягом доби знищено 7 безпілотних літальних апаратів, зокрема 6 дронів типу "Ланцет", а також ліквідовано 141 окупанта.

Читайте також: Ворог на Таврійському напрямку намагається контратакувати

На Бахмутському напрямку ворог завдав 471 удару по позиціях українських військових, повідомив речник. На півночі Бахмута ворог продовжує оборонятися і використовує тактику штурмів, а на південному фланзі триває наступальна операція українських сил.

Як повідомлялося, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському і Мелітопольському напрямках, мали успіх у напрямку Новоданилівки й Новопрокопівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-