Ворог на Таврійському напрямку намагається контратакувати

Ворог на Таврійському напрямку намагається контратакувати

Укрінформ
Активність бойових дій на Таврійському напрямку дещо знизилась, проте ворог намагається контратакувати. Сили оборони мають певні успіхи в напрямку Новопрокопівки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз дещо знизилась активність бойових дій на Таврійському напрямку, але противник все-таки намагається контратакувати - в районі Вербового, Старомайорського, а також безуспішні атаки (здійснює) в районі Мар'їнки. Біля Авдіївки ми на даний час дещо «заспокоїли» ворога», - сказав Штупун.

За його словами, Сили оборони мають певні успіхи в напрямку Новопрокопівки. Біля Вербового ворог безуспішно контратакує, втрачає техніку та особовий склад. «Загалом ворог втратив 181 особу за минулу добу, 15 одиниць техніки і 15 одиниць пошкоджено», - поінформував речник.

Читайте також: На Куп'янському напрямку у штурмових військах РФ є мобілізовані лише місяць тому - Синєгубов

Він зазначив, що на Бердянському напрямку загарбники перебувають «в активній обороні».

За інформацією Штупуна, ворог у повному обсязі не встигає підтягувати резерви, тому вдається до мобілізації громадян на тимчасово окупованих територіях.

Водночас російські війська дещо зменшили застосування авіації - за минулу добу на Таврійському напрямку зафіксовано лише 3 авіаудари. «Я пов'язую це з тим, що або у них на даному етапі бракує боєприпасів, або ж навпаки - концентрують сили для чогось більш підлого», - зазначив Штупун.

Читайте також: До Токмака 20 кілометрів: військові розповіли про ситуацію в Роботиному

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня артилерійські підрозділи України упродовж доби виконали 1218 вогневих завдань на Таврійському напрямку, втрати ворога становили 293 особи, пʼять складів боєприпасів, пункт управління та контрольно-спостережний пункт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-