На Куп'янському напрямку у штурмових військах РФ є мобілізовані лише місяць тому - Синєгубов

На Куп'янському напрямку у штурмових військах РФ є мобілізовані лише місяць тому - Синєгубов

Укрінформ
На Куп'янському напрямку у штурмових військах росіян є мобілізовані лише місяць тому, інтенсивність штурмів ворога періодично знижується завдяки діям ЗСУ.

Про це в коментарі журналістам 30 серпня сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Там щодня ведуться запеклі бої. Зменшення наступальних дій ворога періодично ми спостерігаємо, але це тому, що наші Збройні сили завдають значних уражень щодо озброєння, військової техніки, живої сили. Звичайно, що резерви вони перекидають у тому числі й на Куп'янський напрямок. Ми знаємо ці військові частини. Декого з них було мобілізовано лише місяць тому, однак це штурмові війська. Ми розуміємо, що спроби штурму Куп'янського напрямку продовжуються. Там ворог постійно застосовує авіацію, керовані авіабомби, у тому числі по цивільних населених пунктах, людях, приватних домогосподарствах, приватних об'єктах промисловості. Наші Збройні сили адекватно це все сприймають, звичайно так само дещо нарощують сили, щоб ефективно стримувати ворога”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: На Куп'янському напрямку ударні дрони ЗСУ знищили за ніч дві російські САУ, танк та вежу РЕБ

Він зауважив, що російська армія на вказаному напрямку проводить ротації у відповідності до військової обстановки.

"Ця ротація проходить постійно, вони реагують на військову обстановку, яку мають на півдні, на півночі, у тому числі й на Куп'янському напрямку. Тому тиск вони не послаблюють. Він послаблюється лише тому, що потрібно замінити підрозділи, яким були нанесені значні втрати, а далі продовжують свої штурмові дії. Наскільки вони ефективні, наскільки якісні підрозділи - це кадрові війська, штурмові підрозділи. Тому ЗСУ там показують і доводять свою професійність щодня”, - сказав начальник ОВА.

Читайте також: Минулої доби російська армія обстріляла чотири райони Харківщини

За його словами, на Лиманському напрямку так само є накопичення ворожих військ - механізованих, танкових, а також так званих груп “Шторм-Z”.

Як повідомлялося, на Купʼянському напрямку рота ударних БпАК «Ахіллес» 92-ої ОМБр за ніч знищила дві російські САУ 2С19, танк Т-80 та ворожу вежу із системою РЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-