Російська ППО має труднощі з виявленням та знищенням дронів-камікадзе - британська розвідка

Російська ППО має труднощі з виявленням та знищенням дронів-камікадзе - британська розвідка

Укрінформ
Російська протиповітряна оборона має труднощі з виявленням і знищенням безпілотників-камікадзе, які успішно уразили ряд цілей на території Росії.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Tвіттер) повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«За ніч з 29 на 30 серпня Росія зазнала до п’яти окремих ударів безпілотних літальних апаратів-камікадзе – це найбільша атака на Росію з початку конфлікту. Вибухи були зафіксовані в Москві, Брянську та Рязані, а також на авіабазі Пскова поблизу кордону з Естонією. Ймовірно, в результаті атаки на Псков було пошкоджено кілька російських військово-транспортних літаків. Протягом серпня Росія зазнала 25 окремих атак безпілотників, майже напевно здійснених дронами-камікадзе. Багато з цих БПЛА досягли своїх цілей, що, ймовірно, означає, що російська ППО має труднощі з їх виявленням і знищенням. Росія нині, ймовірно, переосмислює свою тактику протиповітряної оборони в районі між Україною та Москвою, щоб краще протистояти цим нападам», - заявили у відомстві.

Зазначається, що попередні удари по російських військових авіабазах призвели до розосередження російських літаків по всій території Росії.

Читайте також: У Росії щотижня судять по 100 солдатів за відмову воювати в Україні - британська розвідка

«Однак нещодавні удари по Сольцях і Пскову продемонстрували, що БПЛА мають значний радіус дії, що ускладнює подальше розосередження літаків. Цілком ймовірно, що Росії доведеться розглянути питання про збільшення додаткових систем протиповітряної оборони на аеродромах, які, на її думку, знаходяться під загрозою атак БПЛА», - додали у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що внаслідок нічної атаки безпілотників на Псков було знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-