У Росії щотижня судять по 100 солдатів за відмову воювати в Україні - британська розвідка

У Росії щотижня судять по 100 солдатів за відмову воювати в Україні - британська розвідка

Укрінформ
Російські суди щотижня судять по близько 100 військових за відмову воювати в Україні, що свідчить про поганий моральний стан армії РФ.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Росія щотижня судить близько 100 солдатів за відмову воювати. Якщо ця тенденція збережеться, то буде приблизно 5200 вироків на рік за відмову воювати», - йдеться у звіті.

Як зазначається, високий рівень судимостей свідчить про поганий моральний стан російської армії та небажання воювати. Відмова воювати відображає відсутність підготовки, мотивації та сильні стресові ситуації, з якими стикаються російські сили вздовж усієї української лінії фронту, додають у британській розвідці.

Попри те, що деякі солдати відмовилися воювати, а рівень втрат в армії залишається високим, Росія, скоріш за все, компенсує ці втрати, відправляючи на передову погано навчених солдатів.

«Після оголошення часткової мобілізації у вересні 2022 року Росія адаптувала свій підхід до ведення війни, використовуючи людську масу для наступальних і оборонних операцій», - зазначили у розвідці.

Читайте також: Сили оборони продовжують наступати південніше Бахмута - Генштаб

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 серпня 2023 року ліквідували близько 262 410 російських загарбників, 570 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-