F-16 дозволить отримати перевагу над ворогом на окупованих територіях – Ігнат

F-16 дозволить отримати перевагу над ворогом на окупованих територіях – Ігнат

Укрінформ
Наявність на озброєнні Сил оборони літаків F-16 дозволить відігнати російську авіацію від лінії фронту та здобути перевагу над ворогом на окупованих територіях.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Суспільному» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання на скільки сильно F-16 зможуть змінити баланс сил в зоні бойових дій.

«У нас зона бойових дій дуже велика і лінія фронту сьогодні, включаючи і Білорусь, і Придністров’я, і морські кордони, море - це теж лінія фронту, тому що теж звідти атакують кораблі, - понад 2 тисячі кілометрів. Тому треба розуміти, що всюди вони потрібні для прикриття держави зсередини і для завдання удару по ворогу. Він вважається багатоцільовим літаком, він має широкий спектр озброєння – десятки номенклатур. Це озброєння теж треба буде просити у наших партнерів. І те, що ракети авіаційні зможуть завдавати ударів, тобто відігнати російську авіацію, вони будуть знати, що тут злетіла пара F-16, вони не будуть підлітати просто. Їх просто не буде. F-16 буде стримуючою силою», - пояснив Ігнат.

Він додав, що наразі російські літаки не бояться близько підлітати до лінії фронту та скидати боєприпаси по українських позиціях.

Читайте також: Польща планує виготовляти до 80% елементів фюзеляжу F-16

«Нам потрібно завоювання переваги на окупованих територіях. Тоді, коли російська авіація відійде, у наземних військ (російських – ред.) не буде прикриття з повітря і нашим Силам оборони буде значно простіше просуватися і звільняти наші території. Плюс ті ж самі F-16 можуть завдавати удари по наземних цілях, там теж широкий спектр озброєння ракет та бомб, які можуть влучати по об’єктах противника, знищувати його логістику і командні пункти», - наголосив речник, додавши, що дуже дошкуляють і російські вертольоти.

Ігнат зауважив, що знищення логістики ворога завдяки сучасним літакам – це гарантований успіх Сил оборони на фронті.

Читайте також: Окрім літаків F-16, Україна потребує озброєння до них – Повітряні сили

Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови із начальником Штабу оборони Королівства Данія генералом Флеммінгом Лентфером обговорив навчання українських пілотів та інженерів на літаках F-16.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-