Польща планує виготовляти до 80% елементів фюзеляжу F-16

Польща планує виготовляти до 80% елементів фюзеляжу F-16

Укрінформ
Компанія Polskie Zakłady Lotnicze Mielec (PZL Mielec), що належить американському гіганту збройової промисловості Lockheed Martin, презентувала задню частину конструкції фюзеляжу винищувача F-16, виготовлену на заводі у Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TVP World.

«Це найбільший компонент фюзеляжу літака F-16, і сьогодні ми святкуємо завершення виготовлення першої такої конструкції. Це віха у виробництві комплектуючих для винищувача F-16», – зазначив керівник заводу Януш Закрецький.

Він додав, що представлена частина є лише одним із компонентів, які виробляються на PZL Mielec. «Від 70 до 80% конструкції фюзеляжу F-16 буде зрештою виготовлено на PZL Mielec», — зазначив він.

Завод готувався до виробництва комплектуючих для винищувачів із січня 2021 року.

Зазначається, що для безперебійного виробництва комплектуючих на польському заводі постійно працюють 12 американських інженерів.

Читайте також: Окрім літаків F-16, Україна потребує озброєння до них – Повітряні сили

Компанія вже виготовляла компоненти для гелікоптерів Black Hawk та літаків M28.

Віцепрезидент Lockheed Martin Орландо Санчес-молодший підкреслив, що в умовах загрози з боку Росії нарощування виробництва винищувачів є надзвичайно важливим.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США схвалив продаж Польщі гелікоптерів AH-64E Apache та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 12 млрд доларів.

Фото:  Lockheed Martin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-