Український контрнаступ просувається вперед, Росія розривається зсередини - Волкер

Український контрнаступ просувається вперед, Росія розривається зсередини - Волкер

Укрінформ
Контрнаступ України просувається вперед, що відкриває шлях для перекриття російських коридорів постачання Криму. 

Таку думку висловив провідний науковий співробітник нью-йоркського Центру аналізу європейської політики (CEPA), колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер. Як передає Укрінформ, про це він написав у середу на вебресурсі CEPA у статті під назвою «Момент створення Української долини».

«Є вагомі підстави для оптимізму щодо боротьби України за свободу», - зазначив Волкер.

За його словами, деякі коментатори на Заході стверджують, що контрнаступ України нібито провалюється, що Київ ухвалював погані тактичні й стратегічні рішення, що сам Захід не може далі підтримувати Україну у військовому й фінансовому відношенні на нинішньому рівні, що Україна, можливо, не зможе повернути всю свою втрачену територію й має почати переговори з Росією.

Українцям кажуть дивитися правді в очі й, по суті, здаватися, зауважив Волкер.

Читайте також: Волкер – про результати Вільнюського саміту НАТО: Практично те саме, що в Бухаресті

«Заклик до України вести переговори виходить від тих, хто зосереджений на бажанні стабілізувати відносини з Росією, незважаючи ні на що.

Проте українці методично послабили й виснажили російські сили, завдали істотної шкоди російським логістичним ланцюжкам поставок, принесли війну в домівки росіянам у Москві й завдали комплексних ударів безпілотниками по військових аеродромах, ВМС і судноплавству РФ, вказав Волкер.

«Росіяни не досягли жодних територіальних завоювань від моменту знищення та тимчасової окупації Бахмута, тоді як українські війська продовжують чинити тиск уздовж усієї лінії фронту, змушуючи Росію оборонятися на кількох ділянках, і проникли через першу лінію щільно замінованих районів на півдні поблизу Роботина», - пояснив він.

Це, на думку Волкера, відкриває шлях до перекриття російських коридорів постачання Криму, а також Херсонської і Запорізької областей.

Читайте також: Президент: Ми готові воювати «в довгу», не втрачаючи людей

За його словами, «ми стали свідками серйозного заколоту в Росії, а також організованого режимом вбивства ватажка», втечі мільйона молодих росіян від призову в армію, зростання невдоволення регіонів і багато чого іншого.

Тоді як Україна просувається крок за кроком, Росія розривається на частини, додав він.

Той, хто очікував, що контрнаступ України призведе до швидких і суттєвих територіальних відвоювань, помилився у своїх очікуваннях, зауважив експерт.

На відміну від росіян, українці дбають про захист життів своїх солдатів і діють обережно, методично і терпляче, вважає він.

«Звичайно, все могло б іти швидше, якби в них на озброєнні вже були танки M1A1 Abrams, літаки F-16 і далекобійна артилерія ATACMS, але ці озброєння ще не надійшли на поле бою через повільність самого Заходу в ухваленні рішень. І все ж Україна просувається вперед», - констатував він.

Читайте також: Єрмак - про контрнаступ: Ми можемо здивувати світ

Волкер перебував на посаді спеціального представника США з питань України у 2017-2019 роках, під час президентства Дональда Трампа. У 2008-2009 рр. він був послом США в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-