Волкер – про результати Вільнюського саміту НАТО: Практично те саме, що в Бухаресті

Волкер – про результати Вільнюського саміту НАТО: Практично те саме, що в Бухаресті

Укрінформ
Відсутність на саміті у Вільнюсі чітких перспектив членства України в НАТО заохочує президента Росії Володимира Путіна продовжувати війну проти України.

Таку думку висловив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, присвяченої результатам саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це завжди питання того, чи дає НАТО правильні сигнали Путіну стосовно перспектив того, чи Україна стане в практичній площині членом НАТО… На жаль, я думаю, що ми такого сигналу не побачили. Ми говоримо про практично те саме, що було сказано в Бухаресті. Єдине, що ми говоримо, що вимогу про ПДЧ, яка стала перешкодою… було знято, так само як для Фінляндії і Швеції», - сказав він.

Читайте також: Волкер про членство України в НАТО: Це Альянс не готовий прийняти Україну

Волкер додав, що хоч і були зроблені декілька кроків для допомоги Україні інтегруватися в НАТО в практичній площині – створення Ради Україна-НАТО і посилення взаємосумісності – політичний меседж із Вільнюса пролунав практично той самий, що і в Бухаресті 2008 року.

«Так, місце України в НАТО, але немає процесу, немає часового проміжку і немає впевненості. Немає щирості в цих словах», - підкреслив американський дипломат.

На його думку, повторення невизначених слів на саміті Альянсу завдає багато шкоди і говорить Володимиру Путіну: «Давай! Воюй далі скільки хочеш!».

Читайте також: Членство України в НАТО є найкращою гарантією її безпеки – Волкер

Як повідомляв Укрінформ, під час Вільнюського саміту 11 липня держави-члени НАТО узгодили пакет підтримки із трьох елементів, який має наблизити вступ України до Альянсу. Цей пакет передбачає скасування вимоги щодо виконання ПДЧ; довгострокову програму військової допомоги; запуск Ради Україна – НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-