Наразі немає інформації про те, що Іран постачає росіянам ракети – Юсов

Наразі немає інформації про те, що Іран постачає росіянам ракети – Юсов

Укрінформ
Інформація щодо постачання Іраном ракет росіянам наразі не підтверджується.

Про це в інтерв’ю ISLND TV заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи йдуть у РФ ракети з Ірану, передає Укрінформ.

«Ні. Станом на зараз така інформація не підтверджується», - сказав він.

За його словами, РФ є державою-контрабандистом номер один, якщо говорити про військові технології. 

«Тобто, звичайно, враховуючи, що у них і кордон великий, і є багато по світу якихось фірм, людей, організацій, які готові на цьому заробити, то так, це активно практикується. Але тим не менше, це не забезпечує потреб держави-агресора аж ніяк. Включно із сірими схемами. А щодо прямої військової підтримки - насправді зовсім небагато країн, які повноцінно готові це втілювати у життя», - зазначив Юсов.

Представник ГУР нагадав про постачання «Шахедів» до РФ від Ірану і заявив, що це – не все, що хотіла би отримати путінська Росія.

Читайте також: У Росії за сприяння Ірану намагаються виготовити 6 тисяч дронів – WP

Він поінформував, що робота над санкційною політикою щодо РФ постійно ведеться. «І Україна тут займає надзвичайно проактивну позицію. Комісія Єрмака-Макфола і багато іншого – це те, що робиться», - розповів Юсов.

Як повідомлялося, у ISW заявили, що наразі росіяни використовують безпілотники Shahed проти України переважно як приманки, щоб високоточні ракети мали більше шансів вразити свої цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-