Україна отримує інформацію про зльоти ворожих МіГів від партнерів - Ігнат

Україна отримує інформацію про зльоти ворожих МіГів від партнерів - Ігнат

Укрінформ
 Інформацію про зліт МіГів в глибині території РФ Україна отримує від партнерів, оскільки власна радіолокаційна розвідка зосереджена на відстеженні ворожої авіації на ТОТ, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання чому росіяни часто піднімають в повітря літаки МіГ.

«Вони піднімаються далеко в тилу Росії. Я думаю, що той самий аеродром Саваслейка, їм треба, щоб перевірити ППО, мабуть, підлітати ближче. Мабуть, ППО краще відстежує літак Су-24 - це розвідник, який постійно знаходиться в акваторіях обох морів і з півночі, от він власне і проводить цю розвідку. Ми нашими радіолокаційними станціями, на жаль, не можемо фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону. Тому власне інформацію про зльоти МіГів, про їх перебування в повітряному просторі Росії, про те, чи заряджені вони ракетами, чи ні ми отримуємо від наших партнерів. Зокрема є інформація розвідувальна, є інформація від партнерів, а є своя радіолокаційна розвідка. Перш за все, польоти все ж таки пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків, і, таким чином, навчання пілотів – це безперервний процес і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони «натаскують» їх. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, що впливає на нашу економіку і на наш психологічний стан, ворог це прекрасно розуміє», - пояснив Ігнат.

Читайте також: Україна не отримає винищувачі F-16 цієї осені чи зими – Ігнат

Він зауважив, що останнім часом спостерігаються короткотривалі тривоги. Зокрема вчора було шість повітряних тривог.

«Раніше МіГи літали до 1,5 години…. Зараз просто зліт-посадка», - зазначив речник.

Читайте також: Україна ще з 2020 року планувала переоснащення літаками четвертого покоління - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну авіація Повітряних сил ЗСУ здійснила понад 14 тис. бойових вильотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-